Проект «Анатомия брака» г.Львов набирает обороты

Кохання, секс і шлюб. Як зробити себе щасливим?

Вперше у Львові організували безкоштовний навчальний проект, де розкриють усі секрети вдалого шлюбу, а також як правильно обрати супутника на все життя. Організаторами цих заходів у Львові є Руслан та Ірина Синенко – подружжя, яке вже півтора року проживає в Галичині, а переїхало сюди з міста Бориспіль, що на Київщині.

Проект зародився в Києві і називається «Анатомія шлюбу». Зараз проводять такі семінари у тридцяти містах України, а також у п’ятьох країнах, зокрема, в Греції, Італії, Німеччині… На Західній Україні  це вже діє у Львові, Червонограді, а, починаючи з квітня, – і в Стрию. Подружжя має наміри закріпити такі заняття у Місті Лева, і після навчального курсу знову набирати нову групу слухачів. А сама програма включає в себе 12 щотижневих занять, після яких її учасники отримають символічний диплом та навіть побувають на випускному.

Тільки нещодавно набрали першу групу, і вже є чимала кількість слухачів. Свої уроки подружжя записує на диски, які в майбутньому буде поширювати серед людей.

На даних семінарах розповідатимуть про щасливу сім’ю, як її створити та зберегти, про стосунки до шлюбу, а також про кохання та закоханість… Більше того, при потребі будь-який слухач може безкоштовно проконсультуватися персонально.

У вівторок, 12 березня, відбулося уже третє заняття, де Руслан та Ірина Синенко розповіли, чи є ваш теперішній супутник супутником усього вашого життя. Такі зустрічі відбуваютьсящовівторка о 19 годині у Ставропігійському ліцеї, що на вулиці Плужника, 6.

Отже, перш за все не варто ставити собі за ціль шукати другу половинку. А, маючи певні плани на майбутнє, потрібно з людиною не зустрічатися, а дружити, шукати спільні інтереси, а особливо дивитися на те, як ця особа поводить себе з іншими: мамою, друзями чи іншими оточуючими, тому що з таким же відношенням в майбутньому будуть поводитися і з вами. Адже коли ми зустрічаємося, то обманюємо і себе, і свого обранця, бо намагаємося показати себе з кращого боку. Отже, потрібно стати другом, оскільки одружуються на найкращих друзях, а коли є симпатія, то цей шлюб приречений бути щасливим.

«В житті усі ми повинні зробити три вибори: перший – вірити в Бога чи жити за теорією Дарвіна, другий – знайти собі церкву, а третій – це вибрати дружину чи чоловіка..» – розповідає Ірина Синенко.

Також зазначають, що не можна будувати своє життя на емоціях, захопленнях, бо все це зникає: ейфорія минає, а інтимне бажання втамовується. І навіть вінчання не втримує пари, а все тому, що вона не навчена… А в сім’ї потрібно в першу чергу думати не про себе, а про другу половинку. Не можна стомлюватися робити одне одному сюрпризи і подарунки від серця, бо то «зігріває», а в шлюбі це треба робити часто, бо ближче від цієї людини у вас вже не буде нікого.

Також не варто переживати за те, що вашого партнера «вкрадуть», – бо все ж, «якщо», то він не ваш, але рано чи пізно у вас всерівно все буде краще.

Вчені визначили, що найбільш оптимальний вік, коли можна вступати у шлюб, – це приблизно 23 роки. Проте варто звернути увагу й на те, що кругозір людини у 20 і в 30 років зовсім відрізняється, тому молодим парам треба добряче подумати перш ніж одружуватися.

Руслан та Ірина Синенко стверджують, що перед весіллям потрібно виконати три пункти, щоб бути щасливим: перший – бути абсолютно впевненим у своєму виборі, другий – зовнішня симпатія,а третій – це почувати себе комфортно із своїм

обранцем чи обраницею,як з особистістю, тобто мати про що поговорити, стати кращим другом. А ще потрібно пам’ятати, що людину ви ніколи не змусите прибирати шкарпетки чи щось тому подібне, якщо вона сама добровільно не захоче змінитися.

Також не варто завжди слухати батьків у таких випадках, бо тут існує віковий конфлікт. Треба завоювати їх симпатію: покажіть, що ви справді кохаєте їхню доньку, а якщо це дівчина, то нехай покаже свою хазяйновитість: спече пиріг, – повірте, «свекрухи» це обов’язково оцінять. Тим більше, що зараз це нескладно, особливо, якщо перед тим прочитати рецепт в Інтернеті. Але з іншого боку, в батьків є життєвий досвід, тому не треба одразу втікати, як Ромео і Джульєтта. Потрібно все-таки прислухатися, тим більше, що жінки з будь-яких проблем завжди дзвонять до мами.

Щодо кохання та захоплення, то без звичайної закоханості теж неможливо, адже без того ніяк не обійтися на початковому етапі, проте сім’я на цьому не повинна будуватися. Така ейфорія минає в періоді від трьох місяців до трьох років. Тому справжнє кохання – це не почуття, це не пристрасть, не емоції, а рішення: «Будувати плани на захопленні чи закоханості не можна, цього ми й застерігаємо. Бо кохання наступає поступово, треба пізнавати людину, її інтереси, думки, особистість… Адже на початкових етапах на це увага не звертається, а у справах сім’ї такі випадки можуть призвести до конфлікту або й навіть до розлучення» , – розповідає подружжя.

Часто серйозні стосунки переходять у новий простір – у ліжко. І після душевних ран або й навіть хвороб втрачається основоположний принцип створення сім’ї – знайти одну людину, з якою хочеш жити. «Говорять зараз і про сексуальну несумісність – це дурниці! Як можна дізнатися, підходить хтось тобі чи ні? Двісті людей перепробувати? А в цьому й пастка! Бо колись секс був тільки в сім’ї, для продовження роду. І не було  ВІЛ. Зараз це перейшло усю межу… В нашій школі ми будемо пропагандувати статеві стосунки тільки в шлюбі. І повірте, це найкраще, що є, бо якщо одружена пара до вінчання не мала ніяких стосунків, то ця сім’я буде міцна, вона буде щасливою, а подружжя буде насолоджуватись один одним»,  – стверджує Руслан Синенко.